Dé kantoortrend van het moment: concentratiewerkplekken

NOTI Soundroom. Building Concentratiewerkplekken

Op z’n tijd moet iedereen weleens geconcentreerd werken zonder verstoord te worden. Aangezien steeds minder mensen een eigen (cel)kantoor hebben is het daarom cruciaal om, zogenoemde concentratiewerkplekken te creëren. Deze worden onder andere gebruikt om te concentreren op belangrijke taken, lange telefoongesprekken, videoconferenties en meetings. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat met de opkomst van het flexwerken de concentratie van “flexwerkers” enorm is gedaald. Daarnaast is aangetoond dat het stress veroorzaakt en aanleiding geeft tot conflicten en prikkelbaarheid. Een open ruimte biedt ook geen privacy en brengt de kwaliteit van communicatie en werkrelaties omlaag.

 

De uitdaging ligt hierbij in het voorkomen van hinderlijke wand-tot-wand echo’s, de spraakverstaanbaarheid te verbeteren en zorgen dat geluid niet in of uit de ruimte gaat.

 

De Poolse fabrikant NOTI heeft hier een prachtige oplossing voor bedacht met de collectie “SoundRoom” ontworpen door Tomek Rygalik. Laten we hier eens wat verder op ingaan.

 

SoundRoom van NOTI is een origineel en innovatief systeem van kantoormeubilair gemaakt van gerecycled PET materiaal. Het omvat een reeks complementaire oplossingen die het mogelijk maken om een landschap van het hedendaagse kantoor te maken met een focus op ruimtelijke en akoestische aspecten. SoundRoom integreert een innovatieve akoestische paneeltechnologie met de geluidsdiffuserende geometrie oplossingen die worden gebruikt in opnamestudio’s. Het systeemontwerp dat bestaat uit een verscheidenheid aan mobiele akoestiek schermen maakt het mogelijk om een reeks functionaliteiten te leveren die vereist zijn voor werk en om een architecturale context voor meubels te creëren.

 

NOTI SoundRoom

NOTI’s SoundRoom is ontworpen voor open kantoorruimten die gebruik maken van ICT technologieën en nieuwe systemen voor het organiseren van werk en rust. Behalve bedrijfsgerichte gebouwen is het systeem ook uitermate geschikt voor officiële instellingen, bibliotheken of openbare voorzieningen gericht op vergaderingen, samenwerking en creatieve activiteiten.

 

 

Meer informatie over SoundRoom van NOTI? Neem dan contact op per mail of telefonisch.