Nieuw in onze portefeuille: de collectie van DAVID Design uit Zweden

David Design

Complementair aan onze ander collecties een collectie met een twist.  Alles is in Zweden op een duurzame manier geproduceerd. To last a long and a second life

 

Het verhaal achter het merk

De werelddoorbraak van het concept van Scandinavisch design – modern, blond, functioneel, elegant – kwam er in de jaren vijftig. In de jaren 50 en 60 domineerden ontwerpers zoals Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm en Tapio Wirkkala de wereld. Meestal aangedreven door twee Noordse landen – Denemarken en Finland. Later, in de jaren ’70 en ’80, werd het Scandinavische ontwerpconcept grotendeels op zijn verdiensten van de vorige decennia in stand gehouden. Maar in de jaren 90 kwam Scandinavian Design terug en werd het zo populair dat het een golf creëerde die 20 jaar later nog steeds over de wereld rolt. Deze keer geïnitieerd in Zweden. In Malmö richtte een jonge, voormalige popzanger en DJ met de naam David Carlson David design op.

Voor de Salone del Mobile in Milaan in 1998 bekleedde David design een handvol Zweedse hedendaagse lifestyle-merken in de tentoonstelling ‘Living in Sweden’, gecoproduceerd door Wallpaper magazine. De locatie was de oude showroom van Giorgio Armani aan de Via Borgonuovo, in het hart van de modewijk van Milaan. De tentoonstelling werd veel besproken en zeker na de publicatie in het toonaangevende La Republica in Milaan. Dit legendarische evenement resulteerde in een mijlpaal in de geschiedenis van Scandinavian Design.

 

David Carlson zei in die tijd:

“Het millennium komt dichterbij. Dit vraagt ​​om nieuw meubilair met hogere eisen voor zowel wonen als werken. Kwaliteit in ontwerp, functie en duurzaamheid staan hierbij voorop. De kernwoorden zijn slim, ingetogen, bewust, humaan, comfortabel en modern.”

Nu, jaren later (en ver in het ‘volgende millennium’), blijft het ontwerp van David trouw aan die visie. Vandaag de dag is David Design een gerenommeerd internationaal merk met volgers die op zoek zijn naar iconische, functionele en duurzame meubels en accessoires. Het werk van enkele van ’s werelds toonaangevende ontwerpers is opgenomen in de collectie – Claesson Koivisto Rune, Luca Nichetto, Nendo, Inga Sempé en Richard Hutten. David Design is nog steeds gevestigd in Zweden.

 

Bekijk hier de collectie van David Design.